SADRžAJ

Faust je obrazovan ali veoma siromašan naučnik. Nezadovoljan je svojim životom, pa sklapa ugovor sa đavolom. Faust je, inače, deo Sokurovljeve monumentalne tetralogije Ljudi moći o Adolfu Hitleru (Moloh), Lenjinu (Taurus) i Hirohitu (Sunce). Gotovo u celosti monohromatski film, snimljen na nemačkom jeziku, priča je o uspešnom naučniku koga počinju da guše verska ograničenja u nauci i koji je spreman da proda dušu đavolu zarad prave prosvećenosti.

Fotografije

FaustFaustFaustFaustFaustFaust

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Glas smrti 2 (2007)

  image
  Obiteljskom čovjeku Abeu Daleu (Nathan Fillion) pred vlastitim je očima ubijena žena i sin. Muškarac koji ih je ubio potom je usmrtio sebe. Nekoliko dana poslije...
 • Goblin (2010)

  image
  Svake godine za Noć vještica, malo selo u dubokoj šumi posjećuje strašni goblin, koji otima djecu i ubija svakoga tko mu se ispriječi.
 • Torture Garden (1967)

  image
  Usuđujete li se da vidite ono što vidi dr. Diablo? Živopisna predstava prikaza mučenja, prema doktoru Diablu, može da upozori ljude na zlo u njihovoj budućnosti....
 • Snovi što se mogu kupiti novcem (1947)

  image
  Nakon što shvati kako pogledati u vlastitu nutrinu, poetska protuha prodaje ljudima živopisne snove.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.