SADRžAJ

Nakon što joj otac, provincijski učitelj (S. Castellito), napokon dobije žuđeni premještaj, pametna i lijepa petnaestgodišnjakinja Caterina (A. Teghil) suočit će se sa složenim problemom prilagođavanja novoj sredini. Stjecajem okolnosti, siromašna i neiskusna djevojka iz pokrajine našla se u razredu s razmaženom djecom rimske društvene kreme. Ipak, uspjet će se othrvati mnogim iskušenjima "slatkoga života", izboriti svoje mjesto i sačuvati vlastitu osobnost što ne polazi za rukom njezinim roditeljima. Oca i majku Agatu (M. Buy) okolnosti u kojima su se našli frustriraju toliko da u pitanje dolazi i budućnost do jučer skladnoga braka...
"Caterina ide u grad" najbolji je film koji je dosad snimio Paolo Virzi (r. 1964., Baci e Abracci), pripadnik sada već srednjega naraštaja talijanskih filmaša. Iako realiziran 2004., u sebi nosi vidljiv odjek davno prohujaloga zlatnog razdoblja talijanske filmske komedije pedesetih i šezdesetih, koje stariji gledatelji pamte po sjajnim karakterizacijama Alberta Sordija, Marija Monicellija, Dina Risija i drugih. Topla humorna nota u ovome je, recentnom, opisu sukoba tzv. malih ljudi sa sustavom, poprilično zaoštrena te ogorčenje zbog raspuštenosti, korupcije i dekadencije suvremene talijanske društvene elite nadvladava nekadašnji oslobađajući smijeh. Solidna vivisekcija talijanske zbilje viđena iz zanimljiva ugla, okom neiskvarene petnaestogodišnjakinje.

Fotografije

Katerina iz velikog grada

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.