SADRžAJ

Vestern. Po završetku američkog Građanskog rata Unija je preusmjerila svoje snage protiv Apača. Časnik Kirby Yorke (J. Wayne) zapovijeda stožerom na rijeci Rio Grande, specijaliziran da obučava novake. Jedan od njih je i njegov sin (C. Jarman Jr.) kojega on nije vidio petnaest godina. U početku on grubo postupa s njim trenirajući ga za borbu protiv Indijanaca, no iznenada se pojavi njegova majka (M. O'Hara) i želi ga odvesti. Sada je na mladiću da odluči hoće li otići s majkom ili ostati i boriti se. Iako ih je život razdvojio i nisu se dugo vidjeli, susret bivših supružnika ponovno probudi iskre ljubavi u njima i oni odluče još jednom pokušati život udvoje. Ali, Yorke se mora suočiti s najtežom bitkom, spremajući Apačima zadati završni udarac. Osim bitke, Yorke mora misliti i na svoje najmilije...
"Rio Grande", adaptacija novele Mission With No Record, treći je vestern iz Fordovog "ciklusa konjice" (Fort Apache i Nosila je žutu vrpcu) u kojemu glavnu ulogu tumači redateljev omiljeni glumac John Wayne. Uz izvrstan prikaz "ratnog" stanja, film je jako dobro uspio prikazati psihološke odnose među protagonistima, osobito među članovima gotovo propale obitelji. Film je, kao i većina Fordovih vesterna, snimljen u impresivnoj prirodi Monument Valleyja u državi Utah.

Fotografije

Rio GrandeRio GrandeRio Grande

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.