poster

Tri djevojčice

TROIS PETITES FILLES (2004)

Belgija, Francuska
Redatelj: Jean-Loup Hubert

Ocjena: 5.4/10

SADRžAJ

Dvije pariške tinejdžerke, Pauline (M. Cabot) i Lucie (L. de Saint-Thibault), žele pomoći najboljoj prijateljici, Lilii (S. Ouazani), koju obitelj prisiljava da se protiv svoje volje uda za rođaka u Alžiru. Pod izgovorom da žele pronaći Johnnyja Deppa i Vanessu Paradis, jer su pročitale u novinama da oni žive u malom korzičkom mjestu, one su ukrale kreditnu karticu starijoj ženi i same, sa šatorom i ruksacima, otputuju na Korziku. Naime, one drže da bi im slavni glumačko-pjevački par mogao stati u zaštitu i preko medija objaviti da se obustave planovi za Liliinu udaju. Umjesto njih, djevojke će na putu naletjeti na dobroćudnog Korzikanca koji je oženjen go-go plesačicom slovačkog podrijetla...
"Tri djevojčice" solidan je francuski film o prvim susretima triju tinejdžerica s ozbiljnim životnim problemima, u ovom slučaju s obiteljskim nesuglascama. Iako je prisilna udaja pokretač radnje (koji ih čak primora i na krađu i bijeg), redatelj Jean-Loup Hubert izbjegao je komentiranje i moraliziranje čina time što se usredotočio na prikaz "odiseje" junakinja od Pariza preko Marseillea do Ajaccia, uz njihove zanimljive susrete s ljudima koji su im kadri pomoći. Uz poznato francusko glumačko ime Gérarda Jugnota, u filmu nastupaju tri izvrsne mlade glumice Morgane Cabot, Sabrina Ouazani i Lucie de Saint-Thibault, te novije ime francuskog filma, slovačka manekenka Adriana Karembeu.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.