poster

SMRTONOSNO PUTOVANJE

DEADLY VOYAGE (1996)

drama, triler | SAD
Redatelj: John Mackenzie

Ocjena: 6.5/10

SADRžAJ

Kako bi došli do slobode i boljeg života, bili su spremni zaputiti se i na 'Smrtonosno putovanje'. Pogledajte priču Kingsleyja Ofusua i njegovih suputnika.

Nakon što posada ruskoga teretnog broda koji putuje za Francusku otkrije devetoro afričkih slijepih putnika u svome potpalublju, neki od oficira, kao i dobar dio posade, žele ih se riješiti bacanjem u more jer je prošli put, u sličnoj situaciji, posada bila kažnjena velikom globom. Predvođeni Kingsleyjem Ofusuom, hrabri se tragači za slobodom bore za svoje živote, mučeni sadističkim iživljavanjima brodske posade. Temeljena na istinitoj životnoj priči Kingsleyja Ofusua, kojeg u ovoj vjernoj ekranizaciji igra Omar Epps, 'Smrtonosno putovanje' je odlična televizijska drama koja još jednom ukazuje na neljudske uvjete življenja u Africi zbog kojih su mnogi spremni na riskiranje vlastitih života samo kako bi se dočepali boljih. Bez imalo uljepšavanja ili mazanja očiju, redatelj John Mackenzie bogati dramsku matricu preciznim i uvjerljivim scenama poniženja i mučenja kroz koje Afrikanci prolaze. Uz Eppsa, vrijedi istaknuti i slavnog Poirota, Davida Sucheta, kojeg je isprva neobično gledati u sasvim različitoj ulozi od one kojom se proslavio, ali koji vrlo brzo pokazuje kako mu odgovaraju i najrazličitije uloge.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.