Ocjena: 7.8/10
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Dokumentarac prati crnogorsku umjetnicu performansa dok se priprema za možda najvažniji trenutak u svom životu: veliku retrospektivu svojih radova u Muzeju suvremene umjetnosti u New Yorku.
Zavodljiva, neustrašiva i nečuvena, Marina Abramović redefinira pojam umjetnosti već gotovo četrdeset godina. Koristeći se vlastitim tijelom kao sredstvom, tjerajući sebe do krajnjih fizičkih i mentalnih granica, te time često riskirajući vlastiti život, ona stvara performanse koji nas izazivaju, šokiraju i potresaju. Kroz nju i s njom prelaze se granice, širi se svijest, a umjetnost kakvu poznajemo ponovno se rađa. Ona je, jednostavno, jedna od najvažnijih umjetnica naše dobi. Također je i glamurozna ikona umjetničkog svijeta, meta kontroverzije i samoizgrađeni mit. U svakom slučaju ona je drukčija od svih osoba koje ste ikad upoznali. Dugometražni dokumentarni film MARINA ABRAMOVIĆ: UMJETNICA JE PRISUTNA odvodi nas u Marinin svijet, prateći je dok se priprema za možda najvažniji trenutak u svom životu; veliku retrospektivu svojih radova u Muzeju suvremene umjetnosti u New Yorku. Dobiti retrospektivu u jednom od najprominentnijih svjetskih muzeja za svakog je živućeg umjetnika uzbudljiva prekretnica. Za Marinu to predstavlja nešto mnogo više: priliku da napokon ušutka pitanje koje joj opetovano postavljaju već četiri desetljeća: „Ali zašto je ovo umjetnost?“

Fotografije

Marina Abramović: Umjetnica je prisutnaMarina Abramović: Umjetnica je prisutnaMarina Abramović: Umjetnica je prisutnaMarina Abramović: Umjetnica je prisutnaMarina Abramović: Umjetnica je prisutna

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 2. dio (2017)

    image
    Drugi dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Loveći Tysona (2015)

    image
    Evander Holyfield znao je da neće nikada zaslužiti poštovanje koje je tražio dok ne pobijedi Mikea Tysona. Kada su se napokon borili, svijet je svjedočio ne...
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 3. dio (2017)

    image
    Treći dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 1. dio (2017)

    image
    ESPN donosi dokumentarac o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.