SADRžAJ

Judy (A. McArdle) je prvi put nastupila s dvije i pol godine pjevajući pjesmu Rainbow. Bila je najmlađa kći Franka (D. Murray) i Ethel Gum (P. Laurie) i zvali su je Baby. Još kao dijete nastupala je sa svojim dvjema sestrama pod imenom Gumm Sisters. Vrlo rano njezini su roditelji - koji su i sami bili zabavljači po profesiji i vlasnici kazališta u kojemu su prikazivali vodvilje - shvatili da Judy ima rijedak pjevački dar. Još u djetinjoj dobi mogao se prepoznati budući slavni kontraalt koji ju je proslavio. Njezin prvi najveći uspjeh bila je glavna uloga u filmu Čarobnjak iz Oza (1938). Judy Garland bila je zvijezda četiri desetljeća, najmlađa je dobitnica nagrade Cecil B. DeMille za životno djelo; nominirana je za Oscara za ulogu Zvijezda je rođena. Ali, unatoč tome što je bila čudo od djeteta, početak nije bio lak...
O tom dobu, prvim počecima i svemu što je doživljavala do svoje šesnaeste godine, govori film "Rainbow", snimljen prema knjizi Christophera Fincha. Ulogu Judy glumi A. McArdle, koja je u vrijeme snimanja imala čertnaest godina, a svojim je glasovnim sposobnostima približno odgovarala liku Judy Garland. U filmu se pojavljuju mnogi poznati glumci, među njima i Mickey Rooney, s kojim je glumila u više filmova i mjuzikla. Biografsku dramu Rainbow režirala je Jackie Cooper. Film je osvojio Primetime Emmy za kameru (Howard Schwartz).

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.