poster

Clint Eastwood, posljednja holivudska legenda

Clint Eastwood, la dernière légende (2022)

Redatelj: Clélia Cohen
ARTE DE | danas | 01:25

Gdje gledati
Televizija uživo
Ocjena: 6.9/10

SADRžAJ

Karijera Clinta Eastwooda počinje pedesetih godina 20. stoljeća i pokriva 70 godina povijesti kinematografije. Tijekom više desetljeća utjelovio je niz kultnih likova koji obuhvaćaju sve žanrove i koji su ga pretvorili u mit. Njegov profesionalni put išao je od televizijskog glumca do ciničnog kauboja špageti vesterna, od namrštenog inspektora Harryja do cijenjenog filmaša, od popularnog heroja do zvijezde koju preziru elite, od spomenika američke kinematografije do starca radoholičara. U to lice kao da se zahvaljujući jedinstvenim borama vrlo brzo utisnula prava epopeja. One su mu dale slavan osmijeh prepoznatljiv među tisuću namrštenih lica. Danas to svima nezaboravno lice kao da je uklesano u stijenu i kao da je oduvijek tu, kao da je prošlo cijelu povijest Amerike poput neke zemlje. Zemlje čija je on posljednja legenda. U ritmu romantične sage dokumentarni film prati Eastwoodovu karijeru nalik na rijeku ne zaboravljajući sve njezine zamke. U tog mladog debitanta pedesetih godina 20. stoljeća u Hollywoodu nitko nije vjerovao. Malo je falilo da Eastwood zauvijek ostane tek televizijski kauboj, da ga Sergio Leone nije angažirao za svoje špageti vesterne samo zato što je bio jeftin. Nitko nije vjerovao u njega ni kao redatelja kada je sedamdesetih počeo snimati vlastite filmove, brzo uvodeći humanističku dimenziju i istražujući krhku muškost koja je išla protiv njegovog mačističkog i "nazadnjačkog" imidža toga vremena.

Fotografije

Clint Eastwood, posljednja holivudska legendaClint Eastwood, posljednja holivudska legendaClint Eastwood, posljednja holivudska legendaClint Eastwood, posljednja holivudska legendaClint Eastwood, posljednja holivudska legendaClint Eastwood, posljednja holivudska legenda

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.