poster

Planet majmuna: Postanak

Rise of the Planet of the Apes (2011)

triler, SF, akcija, drama, misterija | SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada
Redatelj: Rupert Wyatt


Ocjena: 7.6/10
Ocjena korisnika: 8.1/10
(83 glasa)

SADRžAJ

Ova preteča „Planeta majmuna“ prati genetski modificiranu čimpanzu Caesara kojega je ambiciozni znanstvenik stvorio u laboratoriju u San Franciscu i koji svoj moćan intelekt upotrijebi da bi poveo ustanak majmuna protiv ljudskog roda.
Jedan čin samilosti i arogancije dovest će do dosad neviđenog rata – i do postanka Planeta majmuna. „Oscarom“ nagrađeni tim vizualnih efekata koji je udahnuo život svjetovima „Avatara“ i „Gospodara prstenova“ ponovno probija granice i stvara računalno generirana čovjekolikog majmuna čija dramska izvedba posjeduje nezapamćenu emotivnost i inteligenciju, ali i epske bitke o kojima ovise sudbine ljudi i primata. U srcu priče je čimpanza Caesar koji stječe čovjekoliku inteligenciju i osjećaje zahvaljujući eksperimentalnom lijeku. Tvorac lijeka Will Rodman i primatologinja Caroline Aranha odgajaju ga poput ljudskog djeteta, no Caesara oduzmu ljudima koje voli i zatoče ga u azilu za čovjekolike majmune u San Brunu. Tražeći pravdu za sebe i ostale zatvorenike, Caesar okuplja majmunsku vojsku i bježi iz utočišta, započevši time sraz čovjeka i majmuna koji bi mogao zauvijek promijeniti planet.

Fotografije

Planet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: PostanakPlanet majmuna: Postanak

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zamračenje (2019)

    image
    Život na Zemlji se brzo uništava, osim malog područja u istočnoj Europi.
  • Oluja Sudnjega dana (2015)

    image
    Softverski sustav preuzima kontrolu nad računalima američke obrambene mreže, razvija sposobnost manipulacije vremenskim uvjetima i prijeti razaranjem.
  • Logan: Wolverine (2017)

    image
    Logan igrani film
  • Equilibrium (2002)

    image
    U futurističkom svijetu gdje je strog režim eliminirao rat suzbijanjem emocija – knjige, umjetnost i glazba strogo su zabranjeni, a osjećati je zločin kažnjiv...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.