SADRžAJ

Mjuzikl "Moja draga Lady" poseban je filmski doživljaj. Snagu crpi prije svega iz Showova nenadmašnog "Pigmaliona", inspirativne komedije o umišljenom profesoru fonetike Henryju Higginsu i njegovoj učenici, cvjećarici Elizi Doolittle, od koje će profesor, govornim vježbama i podukama o lijepom ponašanju, napraviti pravu englesku damu.
Film je snimljen prema brodvejskoj predstavi koja je također imala golem uspjeh. Režirao ga je George Cukor, a sjajnu glazbu i tekstove pjesama napisali su Loewe i Lerner. Cijeli je film napravljen besprijekorno, a scenografija i kostimi pridonose potpunosti doživljaja. Rex Harrison nagrađen je Oscarom za ulogu Higginsa, a Audrey Hepburn briljantna je Eliza. Film je osvojio ukupno osam Oscara, i to kao najbolji film, za režiju, glavnu mušku ulogu, scenografiju, kolor fotografiju, kostimografiju, ton i glazbenu adaptaciju (Andre Previn).

Fotografije

Moja draga gospoMoja draga gospoMoja draga gospoMoja draga gospoMoja draga gospoMoja draga gospoMoja draga gospoMoja draga gospoMoja draga gospo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zimski dvorac (2019)

    image
    Jenny je oduševljena kad njezina sestra Meg odluči održati zimsko vjenčanje u ledenom hotelu! A Meg želi spojiti Jenny s kumom Craigom, udovcem i samohranim ocem.
  • Jednog zimskog vikenda (2018)

    image
    Iskre frcaju na sve strane nakon što se žena, koja se oporavlja od nesretne ljubavi, iznenada nađe zametena snijegom u društvu slobodnog stranca.
  • Nešto za sjećanje (1957)

    image
    Nickie Ferrante (C. Grant) okorjeli je zavodnik iz visokog društva, o čijim pothvatima izvještavaju sve novine i televizije. Jednoga dana Nickie putuje brodom iz...
  • Zombies (2018)

    image
    Students from Zombietown are transferred to a high school in a suburban town preoccupied with uniformity, traditions and pep rallies.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.