poster

Svjetlost i prostor - Arhitekt Boris Podrecca

Licht und Raum - Der Architekt Boris Podrecca (2020)

dokumentarni | Njemačka

SADRžAJ

Malo koji arhitekt utjelovljuje kozmopolitski ideal kao Boris Podrecca: rođen u Beogradu, odrastao u Ljubljani i Trstu, obrazovan u Beču, aktivan u cijeloj Europi. Film je neka vrsta "filma ceste" koji prikazuje brojne postaje njegova života i rada, od Istanbula i Beograda, preko Dubrovnika i Trsta, sve do Beča. Boris Podrecca i Martin Traxl razgovaraju o mogućnostima za suživot, o osnovnim ljudskim potrebama, o razvijanju prostora za stanovanje, o kulturnim utjecajima, o povezanosti Istoka i Zapada, o povijesnim slojevima i suvremenim obilježjima, o fenomenu grada i njegovoj budućnosti, o estetici i funkcionalnosti i o korištenju svjetlosti i prostora.

Fotografije

Svjetlost i prostor - Arhitekt Boris PodreccaSvjetlost i prostor - Arhitekt Boris PodreccaSvjetlost i prostor - Arhitekt Boris PodreccaSvjetlost i prostor - Arhitekt Boris Podrecca

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.