SADRžAJ

Film noir s legendarnim Robertom Mitchumom i Jackom Palanceom u glavnim ulogama.
Snimljen 1953. godine, američki film noir 'Druga prilika' napeto je, odlično odigrano i nadahnuto režirano ostvarenje redatelja Rudolpha Matea (D.O.A: Smrt na dolasku). Veliki snimatelj
mađarskog podrijetla Rudolph Mate, možda jedan od najvećih u povijesti, direktor fotografije remek-djela poput 'Stradanja Ivane Orleanske' i 'Vampira', u Americi je dugo godina režirao niskobudžetne filmove od kojih je 'Druga prilika' jedan od najzanimljivijih. Ne samo zato jer je film odličan, već i zbog činjenice da je riječ o jednom od rijetkih filmova koje se bez dvojbi može uvrstiti u korpus podžanra film noira. U 'Drugoj prilici' Mate je okupio uistinu impresivnu glumačku ekipu. Predvodi je jedan od najboljih američkih glumaca u povijesti Robert Mitchum (Iz prošlosti, El Dorado, Noć lovca), vjerojatno ključni muški glumac cijelog noir podžanra, a društvo mu pravi i legendarni negativac Jack Palance (Shane), nagrađen epizodnim Oscarom za film 'Gradski kauboji'.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.