SADRžAJ

Grupici američkih misionara u Kini, sastavljenoj uglavnom od žena, hitno treba liječnik. U malom selu, gdje je smještena njihova baza, bolesti su česte, a epidemije kuge i kolere desetkuju stanovništvo. Misionarke ne gube nadu i strpljivo šire kršćanski nauk u iščekivanju liječnika, no kada se on pojavi, to unosi nemir u njihovu malu zajednicu. Liječnik je zapravo liječnica (A. Bancroft), koja ne mari puno za propovijedi i štovanje Boga. Pije, puši i psuje, pa su misionarke, a pogotovo voditeljica misije, Andrews (M. Leighton), šokirane svjetonazorima koje se doktorica ne libi podijeliti s njima. Dr. Cartwright ipak ubrzo osvaja simpatije cijele misije, a i svoj posao obavlja izvrsno, pa kad spasi selo od još jedne epidemije kuge, zadobiva povjerenje čak i vječno mrgodne Andrews. Osim kuge velika je prijetnja i mongolski vođa Tunga-kan...
Jedan od posljednjih filmova Johna Forda dostojan je oproštajni dar ovog velikog filmaša. Film je besprijekorno režiran, a scenarij čvrst i intrigantan, ali i poprilično smion za ono razdoblje.

Fotografije

Sedam ženaSedam ženaSedam ženaSedam žena

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.