SADRžAJ

Dvadeset godina nakon što je Vladimir Putin došao na vlast, Rusija je duboko podijeljena zemlja. Mladi naraštaj protivi se sve većoj represiji režima. Za to je vrijeme Kremlj, koji i dalje uživa potporu velikog dijela starijeg stanovništva, još pojačao represiju protiv opozicije. Tko su ovi ljudi koji sanjaju o drukčijoj Rusiji? Kakvu će cijenu platiti za pravdu i slobodu koju žele? Razgovarali smo s obje strane. Pokazat ćemo vam što je na kocki.
U posljednjih 20 godina zakonima sve više ograničavaju pravo na prosvjedovanje kako bi opravdali i legitimizirali represiju nad opozicijom. Otrovano je nekoliko desetaka opozicionara. Aleksej Navaljni samo je najnovije ime na sve popisu. Kad je iznenadio sve i vratio se u Moskvu, Olga je bila među ljudima koji su ga pokušali pozdraviti u zračnoj luci. Također je otišla i na prosvjed na koji je Navaljni pozvao. Bila je to odluka koja će imati teške posljedice.
Ruski režim potiče ideju da strani agenti hrane zapadnjačku rusofobiju te da Navaljni i njegovi pristaše, nevladine organizacije i novinari sudjeluju u tome. Ali Navaljni i njegovi pristaše, kao i disidenti u Rusiji i izvan Rusije, tvrde suprotno. Kažu da je režim predsjednika Putina prava kleptokracija.

Fotografije

Rusija protiv RusijeRusija protiv RusijeRusija protiv RusijeRusija protiv RusijeRusija protiv RusijeRusija protiv RusijeRusija protiv RusijeRusija protiv Rusije

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.