Ocjena korisnika: 9/10

SADRžAJ

Norveški fjordovi i fjeldovi među najspektakularnijim su krajolicima u Europi. Susrećemo sobove, goveda, ribe i nepregledna prostranstva polja, dolina, vodopada i planinskih vrhova.
Norveški fjordovi i visoki ravnjaci među najspektakularnijim su krajolicima u Europi. Životinjski svijet Norveške vrlo je bogat i raznolik. U proljeće se krda sobova sele iz dolina na visoravni gdje provode cijelo ljeto. Mala krda mošusnih goveda žive na području Dovrefjella na nadmorskoj visini većoj od tisuću metara. Ova su stvorenja bliski srodnici koza. Svoje potomke donose na svijet u pustom, jalovom krajoliku, baš kao i losovi. Lososi plivaju uzvodno ledenim potocima do svojih mrijestilišta, a u dubinama fjordova krije se iznenađujuće šarolik podvodni svijet. Poznati su i otoci koje nastanjuju ptice, gdje se u kolonijama gnijezde blune, najveće morske ptice u Europi, i tupici, koji podižu mlade u podzemnim tunelima.
Film donosi uzbudljiv i zanimljiv portret Norveške - zemlje fjordova i fjeldova.

Glumci
TRAJANJE: 50 min

Fotografije

Norveška - između fjordova i fjeldovaZDFZDFZDFZDFNorveška - između fjordova i fjeldovaNorveška - između fjordova i fjeldovaNorveška - između fjordova i fjeldova

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lore (2012)

    image
    Prepušteni sebi samima, nakon što su njihova oca, časnika SS-a, i majku, nepokolebljive naciste, sahranili pobjednički Saveznici na samome kraju Drugog svjetskog...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.