Ocjena: 6.8/10
Ocjena korisnika: 8.6/10
(11 glasova)

SADRžAJ

Jedan od najuglednijih suvremenih američkih redatelja Steven Soderbergh (Traffic, Erin Brokovich, Oceanovih 11) snimio je biografski film o legendarnom revolucionaru Ernestu Che Guevari. Nakon Castrove pobjede i okončanja Kubanske revolucije, idealist Ernesto 'Che' Guevara nema se namjeru smiriti već želi proširiti revoluciju u druge južnoameričke države. S tom namjerom 1966. dolazi u Boliviju. Ondje u šumama okuplja ljude, no okolnosti revoluciji nisu nimalo naklonjene...
Biografski film o legendarnom revolucionaru nastao je na inicijativu glumca B. Del Tora (Privedite osumnjičene, Traffic, Sin City) koji je godinama pedantno istraživao njegov život. Kao redatelj u jednoj je fazi figurirao glasoviti umjetnik Terrence Malick (Drvo života, Božanstveni dan) no projekt je na koncu završio u rukama Stevena Soderbergha. Soderbergh je priči o Ernestu Che Guevari pristupio epski, snimivši četverosatni film, koji je na Canneskom filmskom festivalu prikazan u integralnoj verziji, da bi u kinima uglavnom bio distribuiran u dvodijelnom verziji. Tako i HRT film prikazuje u dva dijela. Kritike Soderberghova epa bile su uglavnom vrlo pohvalne, riječ je o impresivnom ostvarenju koje pedantno, slojevito i pripovjedački sigurno rekonstruira važne epizode povijesti 20. stoljeća, nudeći slojevit pogled na lik i djelo glasovitog revolucionara. Briljantna naslovna uloga donijela je B. del Toru nagradu Canneskog filmskog festivala.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.