Moja domovina - 11.000 dana poslije

Moja domovina - 11.000 dana poslije

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Toni Volarić

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Točno je trideset godina otkako je u središnjem Dnevniku HTV-a prvi put emitiran spot za pjesmu "Moja domovina" koju mnogi doživljavaju svojevrsnom rezervnom hrvatskom himnom. Pjesma Rajka Dujmića i Zrinka Tutića u aranžmanu Nikše Bratoša i izvedbi oko 150 najistaknutijih pjevača u vrijeme početka rata mnogima je davala nadu da će se Hrvatska uspjeti obraniti od napada puno opremljenije i brojnije JNA i svih drugih snaga koje su namjeravale u ovom dijelu Europe iscrtati neke nove zemljovide.
Ekipa filma potražila je autore, organizatore, izvođače i druge sudionike najvećeg okupljanja glazbenika te vrste u hrvatskoj povijesti. U filmu se prisjećamo i svih koji više nisu među nama.
Početka agresije i nekoliko dana snimanja pjesme i spota u filmu se prisjećaju Josipa Lisac, Gabi Novak, Zrinko Tutić, Nikša Bratoš, Davor Gobac, Danijela Martinović, Meri Cetinić, Sanja Doležal, Zorica Kondža, Hrvoje Hegedušić, Miroslav Lilić, Aki Rahimovski, Tereza Kesovija, Branimir Dopuđa i mnogi drugi, a prvi će put biti prikazane i fotografije sa snimanja spota, koje već desetljećima stoje u novinskim arhivima. Vidjet ćemo i koliko je pjesma značila ljudima koji je, posebno za film, izvode na tradicijskim glazbalima. Mnogo do sada neiznesenih pojedinosti, povratak u emocije straha i neizvjesnosti, ali i hrabrosti i velikog hrvatskog zajedništva pa i razloga zbog kojih su pjesmu punog srca prihvatili novi naraštaji koji o ratu malo znaju, sve to donosi dokumentarni film "Moja domovina, 11.000 dana poslije".

Scenarist:
Snimatelj: Andrea Kaštelan

Fotografije

Moja domovina - 11.000 dana poslijeMoja domovina - 11.000 dana poslijeMoja domovina - 11.000 dana poslijeMoja domovina - 11.000 dana poslijeMoja domovina - 11.000 dana poslije

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.