SADRžAJ

Poput ribe na suhom Kristofer je, radeći kao zaštitar, zapeo u svakodnevnoj rutini. Nakon što su ga uhvatili u krijumčarenju alkohola na teretnom brodu na kojem je radio, dobio je otkaz. Suočen s besparicom, u iskušenju je da prihvati pomoć prijatelja Steingrimura koji uspijeva potegnuti neke veze kako bi se ovaj vratio na stari posao. Odlučuje još jedanput riskirati plovidbom za Rotterdam.
Islandski kriminalistički triler bez lažnog sjaja – donoseći turobnu, tužnu, očajničku priču – redatelja Oskara Jonassona „Reykjavik-Rotterdam“ savršeno prikazuje gubitnika na rubu očaja. Za Kristofera (Baltasar Kormakur) život nije bio ništa nego kontinuirani niz poraza i razočaranja. Između ostalog, počinio je golemu pogrešku krijumčareći alkohol dok je radio kao radnik na brodu – mala prijevara koja ga je ubrzo dovela iza rešetaka. Sada, nakon što je izašao, trudi se srediti svoj život radeći kao zaštitar i nastojeći brinuti se za obitelj. A onda se Kristoferu ukaže prilika da napravi još jednu turu na teretnjaku koji plovi iz Reykjavika na Islandu za Rotterdam u Nizozemskoj. Kristofer isprva prihvati priliku da ponovno radi sa starim prijateljima – ne očekujući vrtlog kriminala u koji će ga ovaj potez odvući. U vrijeme izlaska filma neki engleski prijevodi pogrešno su ovaj film svrstali u žanr komedije, što, kako je vidljivo iz ovoga sažetka, nije ni približno točno.

Fotografije

Reykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-RotterdamReykjavik-Rotterdam

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Klaustrofobija (2011)

    image
    Mladi gluhi muškarac (Russell Harvard) postaje zatočenik vlastitog doma kada se neugodan spor oko nekretnine sa novim susjedom (Christopher Curry) otme kontroli.
  • Novac (2017)

    image
    Trojica lopova pokušavaju opljačkati kuću, no, životi im se u potpunosti mijenjaju zbog onoga što zateknu unutra…
  • Džek Strong (2014)

    image
    Najspektakularniji poljski špijun iz doba Hladnog rata, pukovnik Rišard Kuklinski, obaveštava Amerikance o glavnim tajnama Komunističkog bloka uoči predstojećeg...
  • Kuća (2021)

    image
    Bračni par povlači se u luksuznu, visokotehnološku, potpuno automatiziranu kuću na udaljenom otoku. Kućni AI sustav poludi i okreće se protiv njih.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.