Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Glazbena komedija. Risto (N. Sipila) je desetogodišnji dječak koji živi sa svojom šašavom, veselom tetom Rauhom (A. Valonen). On svira bubnjeve, a teta Rauha rado pleše u kuhinji i pjeva na sav glas. U njihovom je kućanstvu veselo, iako i teta i Risto imaju neostvarene snove: Risto mašta o pravom nastupu s pravim bendom, a teta mašta o susjedu s donjeg kata, pomalo smotanom Lennartu (M. Suosalo). Velika je novost kad se u zgradu doseli nova obitelj, osobito zato što je u toj obitelji i djevojčica Nelli Mimmi (L. Ristina) vršnjakinja. Na tetin nagovor Risto prvi pristupa novoj susjedi, koja mu se čak i sviđa, no njihova komunikacija ne ide baš kako treba. Jedna neočekivana nezgoda ubrzat će događaje i prouzročiti mnoge promjene: teta Rauha slomit će nogu i više se neće moći brinuti ni o sebi, a kamoli o Risti. Zato u pomoć zovu strogu i tmurnu rođakinju Elvi (U. Tapaninen), staru gospođu koja uvodi strogi režim u do tada veselo kućanstvo. Njoj smetaju i bubnjevi, pa će ih konfiscirati, a to će zbližiti Nelli i Ristu. I ne samo to - tim događajima počinje prava pustolovina s mnoštvom šarolikih likova i s puno glazbe...
Ovaj šaroliki, veseli, maštoviti film za djecu i odrasle, s puno glazbe, neobičnih likova i mnogo dobrog raspoloženja, bio je vrlo zapažen na mnogim svjetskim festivalima (Zlin, Chicago, Oulu), osvojio je nagradu Yussi za glazbu, a zbog velike popularnosti snimljen je i nastavak priče o Risti i njegovim susjedima. Oba su filma snimljena prema romanima Sinikke Napola, poznate finske spisateljice za djecu, koja je i autorica mnogih filmskih i televizijskih scenarija. Neke od filmova prema njezinim pričama imali su prigodu gledati i gledatelji Hrvatske televizije (Hayflower and Quiltshoe, Joulukalenteri).

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.