SADRžAJ

U sportu smo navikli na nevjerojatno. Ali nemoguće je nešto posve drugo. Dana 11. veljače 1990. godine, iako je omjer na kladionici bio 42 naprama 1, u boksačkom ringu u Tokiju dogodilo se upravo nemoguće kad je James "Buster" Douglas pobijedio Mikea Tysona i postao svjetski prvak u teškoj kategoriji.
ESPN-ov dokumentarni film iz serije "30 za 30" otkriva nam koliko je to nevjerojatno bilo. Priča počinju u Columbusu, u saveznoj državi Ohio, gdje je Douglas odrastao kao sin boksača. Otac ga je trenirao i vodio kako bi postao jedan od deset najboljih boksača sredinom 1980-ih. No zasjenio ga je uspon "Željeznog" Mikea Tysona, koji je postao svjetski fenomen kad je postao neporaženi i neprikosnoveni prvak svijeta. Kad je njihov meč dogovoren, Douglasu nitko nije davao izgleda. Smatrali su ga sitnom preprekom za prvaka na putu do većih mečeva. Ali toga dana niz nevjerojatnih okolnosti rezultirao je nezamislivim ishodom. Ako ste bili ljubitelj sporta 1990. godine, nikad nećete zaboraviti gdje ste bili kad ste čuli za ishod meča između Tysona i Douglasa. Naposljetku, ipak je bio nemoguć.

Fotografije

42 prema 1

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 2. dio (2017)

    image
    Drugi dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Loveći Tysona (2015)

    image
    Evander Holyfield znao je da neće nikada zaslužiti poštovanje koje je tražio dok ne pobijedi Mikea Tysona. Kada su se napokon borili, svijet je svjedočio ne...
  • George Best (2016)

    image
    George Best bio je svojevrsna nogometna verzija Beatlesa - zgodan i karizmatičan mladić iz Belfasta koji je svojom magijom na terenu osvojio cijelu Veliku...
  • Kada je Garden imao prvake (2014)

    image
    Priča o legendarnoj košarkaškoj momčadi New York Knicksa sa početka 70-ih godina 20. stoljeća koja je dva puta osvojila naslov NBA prvaka.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.