SADRžAJ

Branko Filipi jedini je stanovnik otoka Lavdara u zadarskom arhipelagu. Naftne platforme na dalekim morima zamijenio je životom na pustome otoku. Iako mu obitelj živi u Zadru, Branko je odabrao život na otoku gdje sunce daje enrgiju i gdje zimi žive samo galebovi. Branko je kao dijete dolazio na Lavdaru čamcem na vesla iz obližnjih Sali, slušao legende o duhu s Lavdare i Kući -jedinome zdanju u kojemu su živjele pastirice sa svojom malom djecom. Neko je vrijeme i on kao mali živio u toj kući.
Brojni kamenolomi iz rimskog doba Branku su nepresušan izvor materijala od čega gradi zidove, kamine, putove, rivice i kuće. Danas je na Lavdari tridesetak kamenih kuća, a većinu njih Branko je unio u svoj kameni popis. I dok je zimi Lavdara pusta i čuju se samo galebovi, vjetar i Branko kako kleše kamen, ljeti je to odredište suvremenih Robinzona, elitnih turista.

Scenarist:
Snimatelj: Damjan Petrović
Montaža: Davor Javoršek

Fotografije

Živjeti na Lavdari

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.