Ocjena: 6.3/10
Ocjena korisnika: 7.9/10
(17 glasova)

SADRžAJ

Don Anderson je vicepredsjednik velikog popularnog fast food lanca Mickey's koji je najpoznatiji po hamburgeru "Big One". Međutim, nezavisna je komisija pronašla u mesu prisutnost fekalija te je Don dužan otići u Colorado gdje se nalaze pogoni kako bi istražio odakle to dolazi. Boraveći u Coloradu, Don saznaje niz neugodnih istina. Među ostalim Mickey's zapošljava meksičke emigrante jer su jeftina radna snaga, u pogonima je doista sve automatizirano i sterilizirano, pazi se na procedure no uvjeti rada su zastrašujući. Traka na kojoj radnici rade toliko ja brza da ne stignu očistiti iznutrice kako treba...
Zastrašujuća tema, pogotovo jer je istinita, o načinu proizvodnje mesa koje se poslije prerađuje u hamburgere. Film je snimljen prema knjizi novinara-istraživača, Erica Schlossera, a režirao ga je Richard Linklater čija smo dva filma potpuno oprečne tematike imali prilike vidjeti u zadnjih godinu dana na HTV-u, romantične drame Prije sumraka (Before Sunset) i Prije svitanja (Before Sunrise). Fast Food Nation je vrlo realan, bez filmskih uljepšavanja priča razotkriva tamnu stranu industrijske proizvodnje hamburgera. 2006. film je u Cannesu bio nominiran za Zlatnu palmu.

Fotografije

Nacija brze hrane

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.