SADRžAJ

Nick Stark (ERIC ROBERTS) arhitekt je u Los Angelesu koji dobro izgleda, ima lojalne prijatelje, dobru karijeru, prizeman je i ima satiričan smisao za humor. Međutim, u zadnje vrijeme Nickove vizije i pamćenje ga izdaju, a glavobolje ne prolaze. Iako izgleda zdrav, godinama se bori protiv bolesti vezanih uz AIDS. I sada, točno pred Božić, liječnik mu je rekao da će neizlječive lezije na mozgu (progresivna multifokalna leukoencefalopatija) unutar nekoliko dana uništiti sve njegove sposobnosti. Može brzo umrijeti, a možda će dugo biti u vegetativnoj komi iz koje se nikad neće probuditi.
Nick je davno odlučio da neće s tim odugovlačiti. Njegov prijatelj Tony (PAUL REGINA) pomoći će mu da umre dostojanstveno. Nick je oduvijek volio život pa je svoje preostalo vrijeme odlučio uljepšati tako što je na oproštajnu zabavu pozvao sve one koje voli.
Iako su shrvani okrutnošću situacije, Nickova majka Amalia (LEE GRANT) pomaže voditi zabavu. Prijatelji i obitelj, uključujući i njegovu sestru Daphne (MARLEME ATLIN) došli su iz cijele zemlje i zatečeni su. Nickov zdrav izgled i bespoštedni humor razlog su zašto je u to teško povjerovati.
Dolazak filmskog redatelja Brandona Theisa (GREGORY HARRISON), koji je nekoć bio Nickova ljubav života, još je jedan šok. Nitko nije neutralan prema Brandonu, a neki poput bijesnog Montyja Tiptona (BRONSON PINCHOT) ne skrivaju svoje neprijateljstvo. Ali Nickova prijateljica Charlene (MARGARET CHO) smatrala je da bi Brendon trebao biti na zabavi pa ga je pozvala na svoju ruku. Nick i Brandon prisjećaju se dobrih zajedničkih vremena, prijatelja koje im je AIDS uzeo i razarajućeg učinka koji je Nickova bolest imala za njihovu vezu.
Još jedan neočekivani gost iznenađenje je i za Nicka i za Amaliu. Nickov otuđeni otac Paul (GEORGE SEGAL) dolazi da vidi sina posljednji put.
Nick je darežljiv domaćin tim raznolikim gostima. Uvlači svoje goste u napunjenu atmosferu u kojoj se mišljenja sudaraju, tajne isplivavaju na površinu i stare rane zarastaju dok se svi bore da prihvate Nickovu, a i vlastitu sudbinu. Iako ga njegovo sve lošije stanje frustrira, Nick je smiren jer je okružen ljudima koji ga vole. A kad se Nick i Brandon na koncu pomire, shvaćaju da će njihova povezanost trajati zauvijek.

Fotografije

Oproštaj

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Sretnica (2017)

  image
  Fortunata ima težak život, kći od osam godina i propao brak. Radi kao frizerka u „fušu“, putujući od predgrađa do centra, po kućama dobrostojećih žena. Fortunata...
 • Bogati i slavni (1981)

  image
  "Bogate i slavne" je posljednji film legendarnog redatelja Georgea Cukora, koji prikazuje uzbudljivu priču o odnosu i prijateljstvu dviju uspješnih...
 • Intervencija (2007)

  image
  U Novom Meksiku smještena je ekskluzivna rehabilitacijska klinika. Ona je sama po sebi posebna zato što u njoj na terapiju idu poznate i slavne osobe koje su...
 • 120 otkucaja u minuti (2017)

  image
  Početak devedesetih godina prošlog stoljeća. AIDS je već oduzeo nebrojeno mnogo života tijekom proteklih deset godina, a članovi organizacije Act Up - Paris...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.