Ocjena: 7.4/10
Ocjena korisnika: 7.8/10
(4 glasa)

SADRžAJ

Kineski grad Canton tijekom druge polovice 19. stoljeća, za vrijeme jednog od najsloženijih razdoblja u kineskoj povijesti. Mudri filozof, liječnik i majstor borilačkih vještina Wong Fei-Hung (Jet Li) još uvijek je odan tradiciji i drevnim borilačkim vještinama. Dok u pratnji odanog Leunga Foona (Siu Chung Mok) i ujne Yee (Rosamund Kwan) vlakom stiže u grad u kojem će biti održana međunarodna liječnička konferencija, Wong ni ne sluti da ga opet očekuju velike nevolje. Osim s korumpiranim predstavnicima vlasti, on će se ovaj put sukobiti i s članovima lokalne sekte Bijeli lotos predvođene bivšim šaolinskim svećenikom Gaom Kungom (Xin Xin Xiong), koji nemilosrdno ubijaju Europljane i druge strance. Uz to će postati i zaštitnikom požrtvovne liječnice Sun Yat-Sen (Tielin Zhang), mlade revolucionarke koju progoni vojska.
Nastavak velikog hita realiziranog godinu ranije, povijesna akcijska biografska drama "Bilo jednom u Kini 2" iz 1992. godine još je jedno prepoznatljivo ostvarenje izuzetno zanimljivog i kreativnog filmaša Harka Tsuija ("Dream Team", "Knock Off"). Zapleti njegovih filmova često se temelje na istinitim događajima i stvarnim osobama, a u pravilu je riječ o epskim pričama nabijenim raskošno koreografiranim i vrlo atraktivnim akcijskim scenama. Takvo je i ovo djelo u kojem sve pršti od akcije, ponekad i nauštrb karakterizacije likova i elaboracije njihovih motiva. No to je nadoknađeno dinamičnom i nerijetko nadahnutom režijom te nizanjem spektakularnih prizora borbi, koje ovaj "eastern" s okretnim Jetom Lijem ("Heroj", "Vjerni Danny") čine izuzetno zabavnim i gledljivim.

Filmom "Bilo jednom u Kini 2", ovjenčanom Hongkonškom filmskom nagradom za najbolju akcijsku koreografiju, na svoje će doći svi ljubitelji "martial arts" odnosno kung fu filmova.

Fotografije

Bilo jednom u Kini 2Bilo jednom u Kini 2

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Priče iz skrivenog grada: Banda čupavih repova (2020)

    image
    Na periferiji Skrivenog grada živi Megi Kopačević, razdražljiva vombatica koja živi usamljeno u nadi da će jednog dana pronaći svog životnog partnera. U jednom od...
  • Trinaesti ratnik (1999)

    image
    Ahmed Ibn Fadlan (Antonio Banderas) prognan je s Bagdadskog dvora zbog preljuba. Njegova kazna odlazak je na daleki sjever, gdje mora naučiti vikinške običaje i...
  • Uništavanje Los Angelesa (2017)

    image
    Vulkanska erupcija i potres razaraju grad, a jedan novinar mora odlučiti što mu je važnije - posao ili sigurnost obitelji.
  • Američka avantura (2018)

    image
    Odnedavno udovac i obuzet žaljenjem, čovjek traži razrješenje u vožnji motociklom na drugi kraj države, kako bi se suočio s greškama svoje prošlosti. Neočekivano...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.