poster

Tihi američki vrtlar i vrt imanja Hidcote

The Quiet American Gardener (2020)


Ocjena korisnika: 9/10
(2 glasa)

SADRžAJ

U prvoj polovici 20. stoljeća mirni se Amerikanac nastanio s majkom na imanju u Cotswoldu i stvorio jedan od najveličanstvenijih suvremenih engleskih vrtova. Sa svojom zelenom arhitekturom zimskih vrtova, legendarnim pogledima i očaravajućim temama sadnje, vrt Hidcote do danas izaziva divljenje i služi kao nadahnuće.
Tvorac Hidcotea bojnik Lawrence Johston imao je senzibilitet jednog umjetnika, osjećaj za prostor jednog arhitekta i neobuzdanu strast prema biljkama. Skupljao ih je, uzgajao i tragao za njima; no što je još važnije, osmislio je lijep i revolucionaran okvir vrta u kojem će uzgajati i izlagati svoje biljke.
Zavirili smo iza kulisa kako bismo upoznali vrtlare koji idu Johnsonovim stopama tijekom raznih godišnjih doba. Dok se brinu o njegovim zasadima i pokušavaju Hidcoteu vratiti nekadašnji sjaj, otkrivamo kako padaju pod čaroban utjecaj njegova tvorca. Slavimo čaroliju ovog vrta dok tragamo za neuhvatljivim karakterom njegova tvorca.

Fotografije

Tihi američki vrtlar i vrt imanja HidcoteTihi američki vrtlar i vrt imanja HidcoteTihi američki vrtlar i vrt imanja Hidcote

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.