Aventuras de la ciencia

Sur les routes de la science

Guionista: Martin Augeyrolles

Donde mirar
El programa no está disponible en el país

Francuskinja Emilie Martin i Kanađanka Marie-Pier Elie dvije su mlade znanstvene novinarke. Za njih znanost nije samo zanimanje - to je njihova strast. Zajedno putuju svijetom i razgovaraju s nekima od najuglednijih znanstvenika: astronomima, vulkanolozima, arheolozima. Zanimaju ih važna pitanja s kojima se suočava suvremena znanost, kao i izazovi svijeta budućnosti: život na Marsu, besmrtnost, globalno zagrijavanje. Sa sugovornicima se neće sastajati u laboratorijima ili na sveučilištima, nego na terenu - i to u nekima od najljepših mjesta na svijetu (Havaji, Kanada, Čile, Polinezija, Južnoafrička Republika...) Pokazat će nam najveći teleskop na svijetu i srce najvećeg stroja koji je čovjek ikad izgradio kako bi tragao za nevidljivim. Čini li vam se katkad da je znanost previše komplicirana? Ova će vam serija pomoći da uhvatite korak. Svaka je epizoda nova znanstvena pustolovina!

RECOMENDACIONES
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.