poster

Nicholas & Alexandra: The Letters

Nicholas & Alexandra: The Letters (2018)

Documental | Reino Unido

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Clasificación: 6.2/10

Još od njihova okrutnog smaknuća prije sto godina svijet je fasciniran carem Nikolom II. i njegovom suprugom caricom Aleksandrom. Zahvaljujući njihovim politički osjetljivim, seksualno intimnim i veoma otvorenim pismima, ovaj dvodijelni dokumentarni film, kroz koji nas vodi povjesničarka dr. Suzannah Lipscomb, istražuje Nikolinu i Aleksandrinu složenu ljubavnu priču, kao i njihovu ulogu u izbijanju ruske revolucije 1917. koja je rezultirala njihovim okrutnim i tragičnim pogubljenjem.
Tisuće njihovih ljubavnih pisama političke su, seksualne i duboko intimne prirode. Pisma su i njihova osuda, a sva su napisana na engleskome. Svjedoče o njihovoj međusobnoj privrženosti, seksualnom životu, njihovim zabludama, ali iznad svega o razvoju revolucije. Od njihove potpune izoliranosti preko političke neumješnosti do oslanjanja na Rasputina, ova privatna i osobna pisma prikazuju njihovu burnu vezu. A kad je revolucija zahvatila zemlju, njihov je položaj postao sve opasniji kako se krivnja za nedaće naroda počela pripisivati isključivo carskomu paru.

TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.