poster

Misteriozna srednjovjekovna ubojstva

Medieval Murder Mysteries (2015)

Documental | Reino Unido

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Opiniones de los usuarios: 10/10

Razdoblje srednjeg vijeka ostavilo nam je najveće priče u povijesti o kojima se i danas snimaju filmovi i pišu knjige. Neki od tih srednjovjekovnih likova su stvarni, a neki izmišljeni. Najbolja stvar u pričama iz srednjeg vijeka je što one uglavnom završavaju ubojstvom, a dodatnu draž daje im misterij. Nova dokumentarna serija Misteriozna srednjovjekovna ubojstva istražuje upravo te dobre stare zaplete u kojima se traži tko je skovao plan, a tko izvršio ubojstvo. Ako ste zainteresirani za veličanstvene dvorce, viteštvo, moćne kraljeve i kraljice i priče koje drže u napetosti „Je li ubio on?“ ili „Je li kriva ona?“, s ovom ćete ih serijom i dobiti. Uz to ćete gledati i o mračnim urotama, tajnim ljubavnicima, pohlepnim plemićima i ludim kardinalima.

Svaka epizoda bavi se jednim od razriješenih srednjovjekovnih misterija ispletenih oko ubojstva Juana Borgije, sumnjive smrti Shakespeareovog mentora, ubojstva dvaju malih prinčeva koje je ubio njihov ujak Rikard III, smrti supruge ljubavnika kraljice Elizabete I, mit i istina o ubojstvu Edvarda II, Arthura od Britanije. Kroz rekonstrukcije i stručnu analizu, u seriji se pokušavaju riješiti tajne iz prošlosti. Korištene su moderne forenzičke tehnike zajedno s bogatim povijesnim kontekstom radi otkrivanja brutalne istine skrivene u prošlosti.

RECOMENDACIONES
  • Lo IneXplicable (2019)

    image
    The show will explore the facts behind the world's most fascinating, strange and inexplicable mysteries.
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Population d'Afrique

    image
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.