poster

Bliznakinje

Amber Dahra (2007)

Drama | India

Donde mirar
El programa no está disponible en el país

Serija 'Bliznakinje je gorka ali ujedno i slatka životna priča o preživljavanju, ambicijma, ljubavi prema muzici, ljudskom razumjevanju i nerazumjevanju, ali i onome što je najbitnije - o bezuslovnoj ljubavi. Otac ih je napustio kao djevojčice, jer su kao sijamske blizankinje od rođenja spojene kukovima, te nije želio, zbog osude sredine, da živi sa njima i trpi svakodnevno iščuđivanje.

Djevojčice Amber - Nebo i Dahra – Zemlja, odrastale su sa majkom i bakom u idiličnom planinskom mjestu Panchgini. Od rođenja njihov život je prepun izazova, zbog okoline koja ne pokazuje razumjevanje za njih. Uprkos svim preprekama njihova majka je odlučna da ih učini nezavisnim i uspješnim. No, odlazak kod doktora i procjena da bi morala žrtvovati život jedne kćerke, kako bi spasila drugu, biće razlog zašto će odustati od te zamisli.

Djevojke u potrazi za boljim životom od onoga što mala sredina pruža, bježe od kuće i odlaze u Mumbai. Tamo Amber želi da ostvari svoj san, a to je da postane pjevačica. Svo vrijeme vjeruju starom prijetelju Anuju koji ih vodi u Mumbai, ali sa sasvim drugom namjerom. Prodaje ih cirkusu, gdje trebaju biti predmetom ismijavanja. No, nakon sjajne pjevačke tačke koje su djevojke izvele pred publikom u cirkusu, uspjevaju pobjeći uz pomoć pravog prijatelja Akshata i pridružuju se jednom bendu. No, dešava se da je Askhatova majka ubijena i djevojke su osumnjičene za smrt. Ipak, njihova majka kreće u odbranu svojih kćeri, ali otac se na Sudu bori protiv njih.

Serija Bliznakinje je priča o hrabrom putovanju sestara blizankinja koje u svom životu upoznaju i dobre i loše ljude. Serija potencira priču o ljudskom suosjećanju, pravim vrijednostima i stalnoj borbi protiv svih neobičnosti. Iako su dugo živjele u uvijerenju da je operacija rizična i nemoguća za njih, postoje izgledi da njihov životni san na kraju ipak postane stvarnost. Da li će se to uistinu i ostvartiti?!

RECOMENDACIONES
  • Luz De Esperanza (2019)

    image
  • The Good Doctor (2017)

    image
    Un joven cirujano con síndrome de Savant, un tipo de autismo, es reclutado en la unidad quirúrgica pediátrica de un prestigioso hospital. Pero, ¿puede una persona...
  • Lesniczówka (2018)

    image
    After the sudden death of Antoni's beloved grandfather, a forester who was shot in mysterious circumstances, Katarzyna Ruszczyc's family moves to the forester's...
  • Na sygnale (2014)

    image
    The series shows the work of paramedics of the ambulance service.
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.