poster

European Inventor Award

European Inventor Award


Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 3

FOLGE: 1

INHALT

Četrnaesta svečanost dodjele Nagrade za europskog izumitelja održana je 7. lipnja 2019. u Beču u Wiener Stadthalle. Finaliste i pobjednike izabrao je nezavisni, međunarodni žiri.
Jednu od najprestižnijih nagrada za inovacije u Europi inicirao je Europski patentni ured (EPO) 2006. u čast izumiteljima i izumiteljskim timovima čiji pionirski rad nudi rješenja za neke od najvećih izazova našeg vremena. Kako bi se kvalificirali za nagradu, predloženi izumi moraju zadovoljiti specifične kriterije, uključujući i taj da izumitelj treba imati bar jedan europski patent za izum koji mu je odobrio Europski patentni ured. Finaliste i pobjednike u pet kategorija bira nezavisni žiri koji se sastoji od međunarodnih stručnjaka s područja biznisa, politike, znanosti, akademije i istraživanja, koji ispituju koliko su predloženi izumi pridonijeli tehnološkom napretku, društvenom razvoju, ekonomskom boljitku i stvaranja radnih mjesta u Europi. Dobitnika Nagrade publike bira opća populacija internetskim glasovanjem u razdoblju do ceremonije dodjele.
Europski patentni ured (EPO) zapošljava 7000 ljudi i jedna je od najvećih javnih uslužnih institucija u Europi. S centralom u Münchenu i uredima u Berlinu, Bruxellesu, Haagu i Beču, Europski patentni ured je osnovan s ciljem jačanja suradnje na patentima u Europi. Zbog EPO-vog centraliziranog postupka odobravanja patenata izumitelji sad mogu dobiti kvalitetnu zaštitu svojih izuma u čak 44 zemlje koje pokrivaju tržište od 700 milijuna ljudi. EPO je također vodeća svjetska institucija za informacije o patentima i njihovu pretragu.

Fotos

European Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor Award

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.