poster

This Is Art

THIS IS ART 2 (2017)

Dokumentarfilm | Spanien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 2

FOLGE: 6

INHALT

Zašto se zaljubljujemo? Ljubav je jedan od najsloženijih osjećaja, za mnoge neshvatljiva enigma. U današnjoj emisiji bavimo se temom zaljubljenosti, intenzivne ljubavi koja se pojavljuje neočekivano i još ju je teže objasniti.
Kako bismo je malo bolje razumjeli, usredotočit ćemo se na najpoznatiju zaljubljenost u popularnoj književnosti, onu Romea i Julije. Zajedno s Ramonom Generom posjetit ćemo Veronu, zavičaj tog bezvremenog Shakespearevog para, kako bismo otkrili da je ljubav jedna od najmoćnijih pokretačkih snaga u umjetnosti. Ta je emocija prisutna u životu i umjetnosti Sandra Botticellija i Marca Chagala, ali i tema glasovitih djela poput Rodinovog "Poljupca".
Psihoanalitičarka Philippa Perry pružit će nam svoj manje romantični i stručniji uvid, koji potvrđuje da u ljubavi ima više kemije nego što bismo to željeli priznati. Upravo poput Nemorina ili Benjamina Brittena, svi smo mi, u nekom trenutku, osjetili one poznate leptiriće u trbuhu. Ljubav je golema i strahovito složena, ona je čudo o kojemu je ovisna i umjetnost. Jer, koliko god da ju je teško opisati riječima kao što je to učinio Shakespeare, ona je jedinstvena emocija, ludilo kojeg ne bismo smjeli odreći.

Fotos

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.