poster

This Is Art

THIS IS ART 1 (2017)

Dokumentarfilm | Spanien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 10

INHALT

Žudnja je ono što pokreće naše živote. U ovoj epizodi to ćemo dokazati uz pomoć umjetnosti. Iako je žudnja nešto što nas razlikuje, ona nas istodobno čini i jednakima, jer svi mi bezuvjetno žudimo za nečime.
Od svih vrsta žudnje, erotska žudnja neosporna je vladarica. Vidjet ćemo je dočaranu na plaži, s pomoću vrlo realističnoga prikaza Venere i Afrodite, kao i na nekima od najpoznatijih djela Leonarda Da Vincija, Vermeera, Fragonarda, H. Boscha, Gustava Klimta, Courbeta ili Berninija.
No ta vrsta žudnje nije isključivo vezana za slikarstvo i kiparstvo. Šećući vrtovima i rokoko sobama dvorca Nymphenburg, vidjet ćemo da senzualnost i erotika mogu biti itekako prisutni u arhitekturi i namještaju.
Prekrasna opera, Don Carlos Giuseppea Verdija, povest će nas do još jedne vrste žudnje. One romantične, a s pomoću vrlo živopisne slike Richarda Hamiltona, zakoračit ćemo na područje žudnje za potrošnjom. To je, vjerovali ili ne, vrsta žudnje koja je nadahnula velik broj radova pop arta. Zašto je potrošnja postala jednom od naših najvažnijih žudnji? Stručnjak za marketing pomoći će nam da odgovorimo na ta i druga pitanja.
Budući da ne možemo govoriti o pop artu a da ne spomenemo Andyja Warhola, posjetit ćemo jednu osnovnu školu kako bismo zajedno naučili sitotisak, tehniku kojom se taj umjetnik služio kako bi prikazao svoje idole. Da je danas živ, među njima bi zasigurno bila Lady Gaga. Posjetit ćemo jedan od njezinih koncerata kako bismo porazgovarali s njezinim obožavateljima i otkrili što je to toliko posebno kod nje da je čini predmetom takve žudnje.

Moderator: Ramon Gener

Fotos

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Warship - Einsatz für die Royal Navy (2018)

    image
    Revealing documentary series about the Royal Navy destroyer HMS Duncan, following life on board for her crew of two hundred and eighty.
  • The Green Planet (2022)

    image
    Plants live secret, unseen lives. But they are as aggressive, competitive and dramatic as animals - locked in life-and-death struggles for food and light, taking...
  • Viaje al centro de la tele (2013)

    image
  • Tracks East (2022)

    image
    „Tracks East“ wagt einen Blick aus dem Osten auf den Osten und lässt hauptsächlich Journalist:innen, Kulturschaffende und Influencer:innen aus Osteuropa, Russland...
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.