poster

Zdravlje na kvadrat

Zdravlje na kvadrat (2016)

Lebensstil, Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 93

INHALT

Banke tkiva ustanove su s odobrenjem za obavljanje djelatnosti prikupljanja, testiranja, obrade, čuvanja, pohrane i raspodjele ljudskih tkiva i stanica u svrhu presađivanja. Ekipa Zdravlja na kvadrat u ovotjednoj emisiji donosi mnoge zanimljivosti vezane uz ovu temu.
Gastroezofagealna refluksna bolest, skraćeno GERB, vrsta je refluksne bolesti koja uzrokuje oštećenje sluznice donjeg dijela jednjaka zbog vraćanja kiselog želučanog sadržaja u jednjak. No, znate li da postoji i druga vrsta refluksne bolesti - tzv. laringo - faringealni refluks. Koja je razlika između ove dvije bolesti i koji su njihovi simptomi zna docent iz KBC-a Zagreb Ratko Prstačić.
Ljudska kralježnica sastoji se od kralježaka koji su odvojeni tzv. diskovima građenima od hrskavice. Svaki disk ima jaki vanjski i mekši unutarnji dio koji djeluje kao amortizer oblažući kralješke kako bi se kralježnica mogla gibati. Ako taj disk propadne ili se pomakne sa svog mjesta - dolazi do tzv. hernije diska. Sve o ovoj teškoj deformaciji znaju profesor Krešimir Rotim, specijalist neurokirurgije i profesor Miljenko Franić, specijalist ortopedije.
Tjelesna aktivnost igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja organizma. Trenerica fitnessa Jelena Đorđević pokazat će nekoliko vježbi koje možete izvoditi doslovno bilo gdje i bilo kada. Za njih koristite samo vlastito tijelo i nisu vam potrebni nikakvi rekviziti. Vježbajte i vi zajedno s ekipom Zdravlja na kvadrat!

Fotos

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.