poster

Što je klasik?: Patnje mladog Werthera

Što je klasik? (2016)

Kultur | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

INHALT

Nema mnogo pisaca čija su imena u povijesti pojedinih nacionalnih književnosti postala oznakom za cijelo razdoblje. Jedini pisac čije je ime ponijela jedna epoha njemačke kulture bio je Johann Wolfgang von Goethe. Nakon što je u ranu jesen 1774. objavio roman "Patnje mladog Werthera", postao je u trenu jednim od najcjenjenijih pisaca diljem Europe. Bio je to senzacionalan uspjeh. Uslijedila je prava pomama, val verterijada, imitacija, prijevoda, parodija, ali i niz samoubojstava po Wertherovu obrascu. Već u prosincu iste godine posjećuje ga i sam princ Karl August i poziva u Weimar da mu pomaže u upravljanju i u privatnom životu. Što je to Goethe učinio svojim Wertherom, tema je naše emisije. Odgovore zna germanist Svjetlan Lacko Vidulić.
Asistentica redatelja: Željka Šešerko

Fotos

Što je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog WertheraŠto je klasik?: Patnje mladog Werthera

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.