Benutzer-Bewertung: 8.5/10
(6 votes)

FOLGE: 4

INHALT

Prvog dana listopada 1991. JNA i crnogorski rezervisti počeli su napad na Dubrovnik i jug Hrvatske s kopna, mora i iz zraka. Malobrojni hrvatski branitelji zaustavili su njihovo napredovanje kod Prapratnog, Čepikuća i na Brgatu te tako stekli dragocjeno vrijeme za organiziranje obrane Dubrovnika. U nastojanju da se pomogne opkoljenom Vukovaru organizirano je nekoliko proboja preko Mirkovaca, koji nisu uspjeli, kao i humanitarni konvoji od kojih je samo jedan, u organizaciji "Liječnika bez granica", uspio stići do bolnice i evakuirati dio teških ranjenika spasivši ih tako od sigurne smrti kasnije na Ovčari. U isto je vrijeme mala skupina gardista 1. bojne 2. brigade ZNG-a, poznate "Crne mambe", kod Novog Farkašića izvojevala veliku pobjedu i spriječila prodor JNA preko Kupe prema Zagrebu.
Urednica epizode: Lada Džidić

Fotos

Kako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena Hrvatska

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.