poster

Informer: magazinska emisija

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 27 - magazinska emisija

INHALT

Procjenjuje se da će ovogodišnji urod mandarina biti rekordan, a mi ne možemo naći radnike koji će te mandarine ubrati i pripremiti za tržište. Tragom te informacije ekipa Informera istražila je kako je moguće da u državi s 217 tisuća nezaposlenih nema tko brati mandarine. Lista poslova s premalo radnika, nažalost, ni počinje ni završava s mandarinama.
O blokiranim građanima pričalo se u Informeru više puta. Svaki je put netko od političkih sugovornika imao tzv. rješenje. Gdje smo danas? Iz blokade se izvuklo 1652 građana s dugom do deset tisuća kuna. No blokiranih je sve više - oko 329 tisuća, s dugom od gotovo 40 milijardi kuna. Najveći su vjerovnici i dalje banke, država, osiguravajuća društva i telekomi.
Statistika kaže da svjetska poljoprivreda svjetskome BDP-u doprinosi sa samo 1,5 posto, a sport i sve djelatnosti vezane uz njega (proizvodnja sportske opreme, prodaja ulaznica, menadžerski ugovori, transakcije igrača…), s čak 3,5 posto. Sport je danas očito sve manje zamisao Coubertaina, a sve više biznis. I to jedan od najisplativijih. Za usporedbu, transfer Diega Maradone 90-im godinama prošloga stoljeća stajao je 10,4 milijuna dolara - transfer Cristiana Ronalda 2009. godine iznosio je 94 milijuna eura! Informer donosi više.
Kada se oformi nova vlast, jedan od najtežih problema s kojim će se suočiti jest - bijela kuga. Nismo mi jedini čiji mladi bježe u sretniji svijet. No, za razliku od nas, u bitku za ostanak u drugim su se zemljama uključili i - glazbenici. U Latviji, Poljskoj i Rumunjskoj vodi se kampanja "Želim te natrag". Ekipa Informera istražuje - možemo li bolje?

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Tg2 Motori

    image
    The host visits the international automotive industry events and interviews key people of famous companies.
  • À l'Affiche

    image
  • Internationales

    image
  • Noé barátai (2021)

    image
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.