poster

Čovjek i prostor: Bernardo Bernardi

Čovjek i prostor (2022)

Dokumentarfilm | Kroatien

SAISON: 2

FOLGE: 2

INHALT

Studio UP je preobrazio stan iz 1930-ih godina u centru Zagreba, organiziran za život samca, u dom za obitelj s dvoje djece, pod nazivom Bijeli loft, metodom potpunog rušenja cjelokupnog interijera i formiranjem novog u smislu prostranog prostora bez pregrada, glaziranog bijelim cementnim premazom i s djelomično eksponiranom armiranobetonskom rebrastom međukatnom konstrukcijom. Podjela između spavaćeg i dnevnog trakta obložena je slojem drva breze, koja se zato doima poput plohe bez treće dimenzije u bjelini dodatno apstrahiranom upotrebom ogledala.
Galerija malog formata u Bolu na Braču, smještena u zgradi Prve hrvatske čitaonice iz 19. stoljeća koja se upravo preobražava u gradski hotel, izložbeni je prostor za minijature različitih umjetnika iz privatne kolekcije Ivice Karninčića Koloča i dio ponude javnih sadržaja budućeg hotela. Cilj je projekta bio osigurati maksimalnu izložbenu plohu u malom prostoru povijesne prostorije s vidljivim drvenim gredama. Obodni su zidovi stoga obloženi novom plohom, blago distanciranom od zidova, poda i stropa, koja meandriranjem povećava površinu za izlaganje, a ujedno, poput samog međuprostora stropnih greda dematerijaliziranog crnom bojom, služi za skrivanje instalacija i svega onog što se ne želi izložiti pogledu.
Autori koncepcije; Sabina Sabljić, Nikola Škarić, Vedran Duplančić
Voditelj produkcije: Viktor Sarić

Fotos

Čovjek i prostor: Bernardo BernardiČovjek i prostor: Bernardo BernardiČovjek i prostor: Bernardo BernardiČovjek i prostor: Bernardo BernardiČovjek i prostor: Bernardo BernardiČovjek i prostor: Bernardo Bernardi

Rezensionen


Keine Bewertungen
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.