poster

Što je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar Solženjicin

Što je klasik? (2016)

Kultur | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

INHALT

Proživio je toliko nesreće da ju je jedino posebna umjetnička nadarenost mogla pretvoriti u književnost. Njegova djela govore o nekima od najstrašnijih trenutaka 20. stoljeća, o vremenu u kojemu je čovjek bio manje vrijedan od običnog statističkog broja, o zločinima staljinizma i o surovosti gulaga. Ispisao je enciklopediju nasilja i postao najistaknutije ime književnoga otpora sovjetskom totalitarizmu. Aleksandar Solženjicin se nadao da će strašna iskustva o kojima je pisao biti lekcija koja će čovječanstvo sačuvati od novih katastrofa. Književnost ne može ukinuti logore i zaustaviti ratove, no ona može opisati patnju nevinih koji u njima stradaju, može govoriti o tome zašto logori ne bi smjeli postojati i zašto se ratovi ne bi smjeli voditi.
Gošća je prof. Danijela Lugarić Vukas.

Fotos

Što je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar SolženjicinŠto je klasik? Pjesnik povijesti Aleksandar Solženjicin

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.