FOLGE: 518

INHALT

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja planira izraditi Akcijski plan za kružno gospodarstvo za razdoblje 2022.-2026. Jedan od 4 prioritetna sektora je građevni otpad i otpad od rušenja. 2020. nastalo ga je oko 1.400.000 tona.
Prije četiri godine brodogradilište u Šibeniku započelo je izgradnju prvih hibridnih brodova, a danas su predvodnici u tome. Postupni prelazak s fosilnih na obnovljive izvore energije u skladu je s Nacionalnom strategijom i europskom zelenom tranzicijom, a uz novi projekt, brod koji se pokreće na vodik, šibensko brodogradilište uskoro bi moglo postati prvo zeleno brodogradilište u Europi i time učiniti veliki iskorak k podizanju ekološkog standarda u brodarstvu i očuvanju mora.
U povodu Dana planeta Zemlje, na Starovalpovačkom putu, između Belišća i Valpova, održao se mirni prosvjed za čisti zrak.
Opet požar na odlagalištu u općini Davor.
Festival Dobra energija održava se od 5. do 7. svibnja.

Fotos

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Rezensionen


Keine Bewertungen
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.