Čovjek je oduvijek žedan znanja, bez obzira na to nastoji li poboljšati svoj život i okolnosti ili ga vodi puka znatiželja i želja da razjasni neke stvari i pojave. Da nema znanstvenih otkrića, čovječanstvo se ne bi razvijalo ovakvom brzinom. Život kakav danas poznajemo bio bi nezamisliv bez znanja koje stječemo zahvaljujući znanosti i učenjacima. Inovacije i nove spoznaje sve se brže integriraju u naše živote. Promatramo znanstvenike, tehničare i izumitelje dok traže načine da prošire ljudsko znanje. Ovi fascinantni filmovi prate ih u njihovoj potrazi za znanjem.
Milijuni munja udaraju u Zemlju svaki dan, ali znamo veoma malo o njima. Postižu temperature od 30.000 celzija, s čime se ništa ne može mjeriti, sadrže milijune volta i mogu prenositi tisuće ampera struje. Znanstvenici u SAD-u i Njemačkoj pokušavaju proniknuti u tajne procesa nastajanja munja.

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.