Dokumentarna serija "Moć boja" u šest polusatnih epizoda prikazuje nešto što zapravo ne postoji, a dio je našeg svakodnevnog života i prisutno je na razne načine u svim njegovim segmentima; boje koje nas okružuju i utječu na nas svojom kvalitetom i simbolikom proizvod su svjetla i vida i postoje samo kao moždana interpretacija.

Na temelju istraživanja Aide Brenko i Mirjane Randić, kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu i autorica izložbe "Moć boja", nastala je istoimena serija scenarista i redatelja Dražena Žarkovića i urednice Ljiljane Šišmanović.

Voditelj Frano Domitrović i brojni stručnjaci s raznih područja te kazivači iz svih krajeva Hrvatske uvode nas u svijet boja tumačeći njihovu fizikalnu i kemijsku prirodu, kulturološku konstrukciju kao temelj simboličkih sustava, sredstva za izražavanje društvenog identiteta, psihološkog poticaja, lingvističkog sredstva, liturgijskog elementa, sastavnog dijela ljepote i mode, kao i tradicijskog odijevanja i još mnogo toga, što o bojama za koje svi znamo, znamo i ne znamo.

Snimatelj je Mak Vejzović, a skladatelji Dubravko Robić i Igor Lepčin.

Es war auf den Kanälen:

HTV1  

EMPFEHLUNG
  • Freedom (2018)

    image
  • Au bout de l'enquête, la fin du crime parfait ?

    image
  • 360° - Die GEO-Reportage (1999)

    image
    Ob Tiefseetaucher im Bermuda-Dreieck, Wildhüter in den Tiefen der sibirischen Wälder oder fußballspielende Bäuerinnen in den peruanischen Anden: Die Filme der...
  • Population d'Afrique

    image
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.