SEASON: 1

EPISODE: 6 - EGERIA

Синопсис

Цезар преследва Помпей в Гърция, а Марк Антоний е в Рим и прокарва закони от негово име, настоявайки малкото останали сенатори да се съгласят да ръкоположат генерала за консул, да освободят още роби и да осигурят работа на народа. Старшият сенатор протестира с довода, че подобни усилия биха стрували твърде скъпо. Само за малцината богаташи, които притежават всичката земя., отговаря Антоний, Те ще се утешат с това, че са направили нещо изключително патриотично.

Ниоба е приютила сестра си Лида след изчезването на съпруга й и Пулон безчувствено им съобщава, че е чул, че е убит (за дългове от комар, както предполага). Двете жени са шокирани. Пулон подканва Лида да забрави миналото и да продължи напред с хората, които я обичат, след което добавя натъртено Нали така? и поглежда към Ниоба.

Когато Ниоба се опитва да утеши Лида, тя не иска и да чуе и нарича сестра си крадла и курва. Ниоба твърди, че Евандер е дошъл сам при нея и че ако Лида е била по-добра съпруга, може би ако го е била дарила с дете, нямало да се стигне до тяхната връзка. Опитва се да си върне думите назад, но вече е отприщила гнева на Лида. С милостта на фуриите, проклинам те! Заклева се да пази тайната заради детето, но настоява Ниоба никога повече да не й говори.

В другия край на града Атия продължава да се опитва да превърне сина си в мъж, като му предлага да се присъедини към армията на Цезар, за да изцапа меча си с Помпеева кръв, и се обръща към Пулон с молба да му помогне да проникне в някого за пръв път. Пулон го завежда в един по-изискан бордей в града, където предлагат на Октавиан разнообразие от привлекателни жени и млади момчета. Той избира прилична млада жена и след като изслушва тъжната история за избитото й семейство, я инструктира да застане на четири крака. След това тя докладва на Пулон, че младият й клиент се е представил като бик.

Снимки

РимРимРимРимРимРимРимРимРимРимРимРимРимРимРим

Рецензии


Няма отзиви
Препоръки
  • Клетниците (2018)

    image
    This gripping adaptation of Victor Hugo's French historical novel features a stellar cast, including Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins and Olivia Colman....
  • Розамунде Пилхер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
  • Анатомията на Грей (2005)

    image
    Телевизионна драма, която се върти около личния и професионалния живот на петима медицински специализанти по хирургия и техните ръководители.
Топ списъци

Впиши се

TvProfil използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско изживяване и функционалност на сайта. Повече информация за бисквитките можете да намерите тук: Политика за поверителност.