poster

ВАЈС: Специјален извештај: Борбата со ракот

Vice Special Report: Killing Cancer (2015)


Къде да погледнем
Показването не е налично в държавата
Рейтинг: 8.4/10

Синопсис

„ВАЈС: Специјален извештај: Борбата со ракот оди во најсовремените лаборатории за истражување на ракот за да ги следи докторите и истражувачите кои го менуваат ликот на современата медицина и да запознае неколку лица кои го преживеале ракот и веќе биле спасени преку револуционерните медицински откритија. Во еден од најсеопфатните извештаи на оваа тема досега, „Вајс истражува револуционерни нови третмани за борба против леукемијата, глиобластомот и повеќекратниот миелом. Овие терапии вклучуваат: користење на ХИВ за преобразба на имунитетниот систем на пациентот во машина за убивање рак, неактивен вирус кој се инјектира во мозочниот тумор на живиот пациент, како и милиони дози сипаници кои се вбризгуваат во крвниот тек на пациентите. За разлика од модерните третмани како што се хемотерапијата и зрачењето, кои оставаат отровна трага на колатерално оштетување зад себе, овие вируси ги инфицираат и ги убиваат клетките на ракот без да му наштетат на здравото ткиво.

Актьори
Продуценти: Mark Allen, Ben Anderson
Времетраене: 39 мин

Снимки

ВАЈС: Специјален извештај: Борбата со ракот

Рецензии


Няма отзиви
Препоръки
  • Свирепи котки (2017)

    image
    Представяне отблизо на леопарди, лъвове и гепарди, доведени до крайности от суровата природа. Само тези, които се адаптират, ще оцелеят.
  • Душата на котките (2017)

    image
    Изучаване на приликите между домашните котки и техните диви братовчеди и предшественици.
  • Making of The Ultimate Wave Tahiti (2010)

    image
    THE ULTIMATE WAVE TAHITI plunges audiences into the stunning beauty of an island paradise on a quest to find the perfect wave-riding experience. Nine-time world...
  • An Argument for Old Age (2013)

    image
    A full-length documentary, which is a record of an extraordinary, long-term relationship of a middle-aged artist with his aged neighbor. A lonely, solitary old...
Топ списъци

Впиши се

TvProfil използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско изживяване и функционалност на сайта. Повече информация за бисквитките можете да намерите тук: Политика за поверителност.