Kulinarsko naslijeđe Alpa: Ribe

Das kulinarische Erbe der Alpen (2013)


SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Ribe

OPIS

Alpe - planinski lanac u srcu Europe, dug 1200 kilometara, širok 250 kilometara i visok 4810 metara. To područje bogate kulture, kulinarske tradicije i specifičnih klimatskih uvjeta dijele Nijemci, Švicarci, Talijani, Austrijanci, Francuzi, Slovenci, Monegašani i Lihtenštajnci. Čaroban krajolik planina prekrivenih snijegom, uskih dolina, bujne vegetacije i impozantnih kamenih masiva snažno je utjecao na ovdašnji način života i bogatstvo kuhinje.
Ova raskošna serija prikazuje vitalnost alpske regije i njezinih stanovnika. Vodi nas na putovanje jednim od najljepših područja na svijetu, predstavlja nam zanimljive ljude i otkriva kulinarske tajne. U četiri epizode posjetit ćemo mnoge smočnice, gostionice i gospodarstva te istražiti podrijetlo i kulturni značaj predstavljenih delicija. Serija je posveta"kruhu našem svagdašnjem" te odaje počast Alpama i njihovim stanovnicima. Temelji se na knjizi Dominika Flammera, koji piše o jelima alpske regije i predstavlja lokalne poljoprivrednike. Svaka epizoda usredotočena je na jednu namirnicu te je smješta u povijesni kontekst, prikazujući sveobuhvatnu sliku o tradiciji proizvodnje i pripreme hrane u Alpama. Prelijepi krajolici, zanimljivi ljudi, uzbudljive priče i vrhunska produkcija glavni su aduti ove iznimne serije.

Slike

Kulinarsko naslijeđe AlpaKulinarsko naslijeđe AlpaKulinarsko naslijeđe Alpa

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Bitka za skladište: Barryjeve najbolje kupovine (2016)

    image
    Kad spomenemo emisiju "Skladišni ratovi", Barry Weiss zaštitno je ime. Simpatičnog, osebujnog, domišljatog i uspješnog Barryja teško ćete zaboraviti. Vidjet ćemo...
  • China Uncovered

    image
  • Drevni izvanzemaljci: Konačan dokaz (2015)

    image
    Giorgio Tsoukalos, teoretičar zavjera i lovac na vanzemeljac, otkriva na fascinante priče o tajanstvenim događajima koji upućuju na postojanje vanzemaljskog života.
  • DNK dokazi (2020)

    image
    Pomoću revolucije u forenzici, zastareli slučajevi širom sveta se napokon rešavaju, a emisija “DNK dokazi” istražuje i prenosi priče najneverovatnijih slučajeva...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.