poster

Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley: Haiti

Joanna Lumley's Hidden Caribbean: Havana to Haiti (2020)

Režiser: Ewen Thomson

Ocjena: 7.6/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Haiti

OPIS

Proputovanje Kubom Joanna završava posjetom zloglasnom gradu Guantanamu. Zaobilazeći zatvor u širokom luku, otkriva da je u ovomu gradu rođena pjesma Guantanamera i upoznaje nadarenu mladu pjevačicu koja je i sama snima.
Na drugoj strani stotinjak kilometara širokog tjesnaca Windwarda, morskog prolaza prema Haitiju, otkriva sasvim drukčiju, u ovom trenutku najsiromašniju državu zapadnoga svijeta.
Razgledavajući jedinu turističku destinaciju ove zemlje - ograđeni poluotok na koji dolaze brodovi za turističko krstarenje - Joanna nam pokazuje onaj drugi Haiti pa odlazi u Cap-Haitien istražiti njegovu povijest i stvaran život.
Posjećuje Citadelu, moćnu tvrđavu izgrađenu u obranu od napada kolonijalnih snaga Francuske, Španjolske i Engleske te otkriva neke iznenađujuće podatke o ovoj zemlji, surfersku scenu, fantastičan bezglutenski kruh i živahnu međunarodnu umjetničku zajednicu. Sudjeluje u vudu-obredu na otoku Iles a Vaches i upoznaje se sa stvarnošću života djece beskućnika s ulica Port au Princea.
U svojoj dosad najtežoj, ali i najuzbudljivijoj pustolovini Joanna vodi gledatelje na čudesno putovanje prepuno suza i smijeha.

Slike

Tajne Karipskog otočja s Joannom LumleyTajne Karipskog otočja s Joannom LumleyTajne Karipskog otočja s Joannom LumleyTajne Karipskog otočja s Joannom LumleyTajne Karipskog otočja s Joannom Lumley

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.