poster

Posebni dodaci: Šoa (1. dio)

Posebni dodaci (2008)


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

OPIS

U Posebnim dodacima rikazujemo izniman dokumentarni film francuskog sineasta Claudea Lanzmanna ŠOA. Povod je obilježavanje Dana sjećanja na žrtve holokausta, kada se s posebnim pijetetom odaje počast žrtvama nacističkog režima.
Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. Crvena armija oslobodila je tisuće zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj.
U povodu 75. godišnjice oslobođenja logora smrti Auschwitz-Birkenau prikazujemo dokumentarni film o nacističkim logorima u Poljskoj. Film traje 566 minuta, 9 i pol sati bez i jedne minute arhivskog materijala, skoro 10 sati bolnih svjedočanstava za povijest. Mnogi ŠOU smatraju najvažnijim filmom ikada napravljenim o holokaustu. Lanzmann ga je nazvao "film o smrti, a ne o preživljavanju".
Na HTV-u ga gledamo u cijelosti, bez prekida i pauzi.
Kultni Lanzmannov film može se analizirati s povijesne, sociološke, filmske strane...
Tako u našoj emisiji POSEBNI DODACI, koja se emitira prije, ali i nakon filma ŠOA gostuju: povjesničar Tvrtko Jakovina, novinarka i književnica Jasminka Domaš te filmski kritičar Dragan Jurak.
Moderator razgovora je Boško Picula.

Slike

Posebni dodaci: Šoa (1. dio)Posebni dodaci: Šoa (1. dio)

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.