SEZONA: 2

EPIZODA: 5

OPIS

Protupožarni alarm, internetsko povezivanje, ključevi - kartice i još mnogo toga: slavni izumitelj i poduzetnik koji je prijavio više od tisuću patenata - Jacques Lewiner, finalist Nagrade za europskog izumitelja u kategoriji Nagrade za životno djelo.
Malo je pojedinaca tako plodno kao što je francuski izumitelj, fizičar i poduzetnik Jacques Lewiner. Ovaj 74-godišnjak autor je više od tisuću prijavljenih patenata u cijelom svijetu, od kojih je u Europi dobio više od sedamdeset.
S izumima na području elektronike, medicinske, sigurnosti i telekomunikacija, lepeza Lewinerovih interesa široka je gotovo kao što su mu izumi brojni.
Jedan od Lewinerovih ranih izuma je plahta koja funkcionira kao elektromehanički transduktor. Patentirao ga je 1977. Taj izum konvertira cikličke vitalne funkcije kao što su kucanje srca i disanje u elektromehanički signal koji upali alarm kad se ciklus promijeni. Ova plahta idealna je za praćenje apneje kod pacijenata ili novorođenčadi i za razliku od prethodnih izuma kao što su maske za spavanje ili senzori vezani uz aparate, omogućuje potpunu slobodu kretanja. Izum je poboljšan 1980. i 1984.
Ovaj izum nastao je kad su Lewiner i skupina njegovih kolega istraživali kako napraviti sustav za praćenje upotrebe sigurnosnog pojasa u automobilima.

Slike

Nagrada za europskog izumitelja: Jacques LewinerNagrada za europskog izumitelja: Jacques LewinerNagrada za europskog izumitelja: Jacques LewinerNagrada za europskog izumitelja: Jacques LewinerNagrada za europskog izumitelja: Jacques LewinerNagrada za europskog izumitelja: Jacques LewinerNagrada za europskog izumitelja: Jacques LewinerNagrada za europskog izumitelja: Jacques Lewiner

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kvadrat

    image
  • Otkrieni tajni

    image
  • Studentski grad

    image
    Emisija Studentski grad namijenjena je sadašnjim, bivšim, ali i budućim studentima te njihovim brižnim, zainteresiranim ponekad i zabrinutim roditeljima. Ova...
  • Razigrani laboratorij (2021)

    image
    'Razigrani laboratorij' RTL Kockice novi je edukativno-zabavni serijal i idealno mjesto za sve one koji su oduvijek voljeli eksperimente. Voditelj Nikola...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.