OPIS

U ovonedeljnom izdanju emisije o saobraćaju i startegiji razvoja "Koridori" govorimo o projektima čija je realizacija započeta u okviru novog investicionog ciklusa.
Započela je i izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica čija je ukupna dužina 77 kilometara. Izgradnja ovih deonica prioritetni je projekat u drumskom transportu, s obzirom na to da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.
Uskoro bi trebalo očekivati i početak radova na izgradnji Moravskog Koridora za koji je u predsedništvu Srbije potpisan Komercijalni ugovor sa konzorcijumom "Behtel-Enka". Gradiće se auto-put E-761, deonica Pojate-Preljina u dužini od 112,3 kilometra. Povezaće Koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki" i sva veća mesta u delu centralne Srbije u kojem živi oko 500.000 ljudi, uključujući Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac i Ćićevac.
Pokazujemo i deonicu auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca koja je duga 17,6 kilometara koja će u saobraćaj biti puštena 18. decembra. Na petlji Surčin povezaće se Koridori 10 i 11, a vozači će moći da koriste 120 kilometara auto-puta od Surčina do Preljine.
Urednik emisije: Goran Maslar

Slike

Koridori

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dnevnik 2

    image
  • Horizonti

    image
    Gledajte Horizonte, dnevne priče o zanimljivostima iz svijeta politike, biznisa, sporta, kulture, znanosti i zabave. "Male", ali stvarne životne pozadine događaja...
  • One World with Zain Asher (2021)

    image
    Moderan informativni program koji publici daje nove informacije o neposrednim svjetskim problemima na uvjerljiv i promišljen način.
  • The 51%

    image
    A program about women who are reshaping our world.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.