OPIS

Serija koja odiše dramatičnim pričama i prizorima koji oduzimaju dah. Lisabon je poznat po svojoj umjetnosti, arhitekturi i vinu, a sada postaje mjesto sjajnih serija koje u smislu igre i produkcije pomno prate južnoameričku i tursku TV produkciju. "Portugalci donose više strasti i uzbuđenja", napisali su na Planet TV za svoju novu seriju Amor Maior u kojoj se nadaju da će privući sve gledatelje pred malim ekranima. Portugalska dramska serija Više od ljubavi potpuno je svježa serija koja je u Portugalu premijerno prikazana u septembru 2016. godine. Radnja serije se odvija kako u Lisabonu, tako i na egzotičnim ostrvima Gvinejskog zaliva. Seoski krajolik, plantaže kakaa, pješčane plaže i slapovi koji ostavljaju bez daha. Serija donosi ljubavnu priču o borbi dobra i zla. Fokus je na sporu Klare i njezine polusestre, kao i ruku zakona. Nakon majčinog ubistva, Klara pazi na svoje mlađe braće i sestre i zaljubljuje se u časnika Manela, ali mora se odreći ljubavi kad su Manel i svi na strani zakona ...
UMJETNOST NJEMAČKE - ART OF GERMANY - dokumentarna serija, 3. epizode,
od 16.12. pon-sri u 22.50
Umjetnost Njemačke, program će dubinski pogledati 500-godišnju kulturnu istoriju njemačke umjetničke scene, koja je svojom kreativnošću odmorila italijansku renesansu. Razdijelivši se u tri epizode od 60 minuta, voditelj Andrew Graham-Dixon istražit će različite teme germanske umjetnosti, uključujući krajolik, narodnu građu i nacionalni identitet. U programu će se pogledati i djela poznatih njemačkih umjetnika, poput Durera, Holbeina, Caspara Davida Friedricha, Otta Dixa, Josepha Beuysa i Gerharda Richtera. "Nakon dva svjetska rata postoji tendencija da se njemačkoj kulturi uskraćuje jednak ugled Italije ili Francuske, a ova prosvjetljujuća nova serija pruža divnu priliku za istraživanje velike, ali često zanemarene umjetničke tradicije, čiji je uticaj bio jednako dubok. "
KRAJ SUNČEVOG SISTEMA - END OF SOLAR SYSTEM - dokumentarni film,
utorak 17.12. 20.50
Ovo je priča o tome kako će se naš sunčev system transformisati starenjem sve dok ne stigne do spektakularnog kraja za otprilike osam milijardi godina. Astronomi mogu da zavire u budućnost da bi predvidjeli kako će se to desiti tako što analiziraju udaljene galaksije, zvijezde pa čak i planete u njihovim zadnjim momentima. Horajzon oživljva ova predviđanja u mirnom srednjezapadnom gradiću koji ima ogroman model sunčevog sistema rasprostranjen po čitavom gradu. Kako stari, sunce će buknuti u crvenu ogromnu zvijezdu, gutajući planete, pa tako i pola ovog grada.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.