OPIS

Četvrti deo "Smrt"
Krajem maja 1868. godine, Košutnjakom su neočekivano odjeknuli pucnji. Iz malog, neobičnog, specijalno pravljenog pištolja biće ubijen knez Mihailo Obrenović. Tog prolećnog dana zaustavljen je napor vladara koji je Srbiju sanjao kao slobodnu i razvijenu zemlju.
U četvrtom nastavku mini serijala o knezu Mihailu istražujemo ko su bili Mihailovi neprijatelji, ko je i sa kakvim namerama stajao iza ovog političkog ubistva i kakve su bile posledice tog čina na Srbiju. Kako smo sačuvali uspomenu na velikog kneza, da li danas možemo reći da je Mihailo Obrenović i dalje živ i šta ga čini živim?
O ovim temama govore: dr Radomir J. Popović, viši naučni saradnik Istorijskog instituta Beograd, prof. dr Dubravka Stojanović, prof. dr Suzana Rajić i prof. dr Nenad Makuljević sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Nebojša Damnjanović, muzejski savetnik u Istorijskom muzeju Srbije, Nikola Kusovac, istoričar umetnosti, MA Dejan Vukelić, doktorand istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu i Slaven Popara iz Narodne biblioteke Srbije.
Urednik i scenarista emisije - Nevena Milić, montažer - Jovana Filipović, reditelj - Maša Vujošević.

Slike

Obrazovno ogledalo: Knez MihailoObrazovno ogledalo: Knez MihailoObrazovno ogledalo: Knez MihailoObrazovno ogledalo: Knez MihailoObrazovno ogledalo: Knez MihailoObrazovno ogledalo: Knez MihailoObrazovno ogledalo: Knez MihailoObrazovno ogledalo: Knez Mihailo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Uprirodise

    image
    Dečiji televizijski serijal "Uprirodise" se kroz vršnjačku i inkluzivnu edukaciju bavi predstavljanjem i upoznavanjem sa osnovnim pojmovima iz oblasti životne...
  • Arhitektura danas

    image
    Kažu da kuće liče na ljude, a naselja i gradovi na porodice koje u njima žive. Kako arhitekta planira i osmišljava izgled kuće i prostora oko nje? Koliko je...
  • Vrlo zanimljiva emisija o svemu

    image
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.